Nieuwe leiding benoemd voor Gigaport

Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft een stuurgroep benoemd, die leiding gaat geven aan het project Gigaport. Dit heeft het ministerie vandaag bekendgemaakt.

Met Gigaport moet Nederland een vooraanstaande rol spelen bij de ontwikkeling van Internet2 en het onderzoeksnetwerk Surfnet in de pas laten lopen met de Amerikaanse ontwikkelingen. Verder zal een omgeving ontstaan waarin bedrijven en kennisinstellingen in Nederland breedbandige Internet- en andere IT-toepassingen kunnen ontwikkelen. Het kabinet heeft hiervoor tot 2002 142 miljoen gulden beschikbaar gesteld.
De nieuwe stuurgroep staat onder leiding van oud-minister Pieter Winsemius. De overige leden zijn K. Dittrich namens Surf, E. van Spiegel van het Telematica Instituut, A. Lundqvist, directeur IBM Nederland, namens de bedrijven die gerelateerd zijn aan het Telematica Instituut, M. Rem voor de kennisinstellingen, Th. Schellekens namens het algemene bedrijfsleven, en M. Westermann als vertegenwoordiger van de kleinere IT-bedrijven. Mevrouw J. Tammenoms Bakker is benoemd tot directeur van Gigaport.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.