Exact wil notering aan Amsterdamse beurs

Softwareleverancier Exact wil in juni beursgenoteerd zijn aan de AEX. Het bedrijf meldt 'het voornemen te hebben een notering aan te vragen'.

Exact, dat bedrijfssoftware levert voor middelgrote en kleine bedrijven en daarbij een jaaromzet haalt van 260 miljoen dollar, wil het beurskapitaal gebruiken om middels acquisities extra groei op internationale markten te realiseren.
Ook productontwikkeling op het gebied van Internet, salarisadministraties ensales force automation krijgen meer aandacht. De beursintroductie bestaat uit zowel een uitgifte van nieuwe aandelen als het herplaatsen van bestaande.
Drie maanden geleden kwam de op handen zijnde beursgang al in het nieuws. Toen liet Exact nog andere redenen voor een beursgang horen. Directeur Lucas Brentjes zei destijds dat de kaspositie van het bedrijf in orde was en dat kostbare acquisities of reorganisaties niet op stapel stonden. "Exact wil met een beursgang vooral zichtbaarder worden in de markt", aldus Brentjes in februari. Een maand later voegde directeur Eduard Hagens daar nog eens het volgende aan toe: "Wij hebben geen financiële reden om naar de beurs te gaan. Overnames financieren we met contanten. Met een beursgang zouden we onze marketing op gelijke voet kunnen brengen met Amerikaanse concurrenten."
De AEX-beursaanvraag komt als een verrassing, gezien Hagens argumentatie: "Wij zouden nooit naar de beurs gaan om in Nederland publiek te gaan." Hagens zinspeelde op een notering aan de Amerikaanse technologie-schermenbeurs Nasdaq. "Het gaat toch vooral om de perceptie van beursgenoteerde bedrijven in het buitenland. Een publiek bedrijf wordt als stabieler beoordeeld dan een private onderneming", aldus Hagens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.