Gartner kritisch over Getronics en Wang

Getronics krijgt nog een aardige kluif aan de integratie van Wang Global. De aankoop van deze Amerikaanse IT-dienstverlener is strategisch gezien een goede zet, maar dit soort overnames kan ontwrichtend werken.

De adviesgroep plaatst deze kritische kanttekeningen bij het bod van Getronics op het dubbel zo grote Wang Global. Het kan gemakkelijk achttien tot 24 maanden duren voordat de integratie is afgerond. Deze acquisitie zal pas een succes worden als men erin slaagt van beide organisaties ook werkelijk één geheel te maken.
Bovendien heeft Wang zijn handen nog vol aan de reorganisatie van de voormalige Olivetti-dochter Olsy. De nieuwe organisatie moet snel een gezicht naar buiten toe krijgen om verwarring bij de eindgebruikers te voorkomen. Het account-management moet daarvoor op één lijn te worden gezet, zo stelt Gartner. Verder moet er een service-standaard komen die overal ter wereld dezelfde is. Ook het management moet uniform naar buiten treden.
Getronics kan dankzij deze overname nu multinationale ondernemingen gaan bedienen. Volgens Dataquest neemt de combinatie de zevende plaats in op de Europese ranglijst van IT-dienstverleners en de dertiende op de wereldranglijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.