Winstgroei TI dankzij communicatie-chips

Texas Instruments (TI) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een netto winst behaald van 325 miljoen dollar. In diezelfde periode vorig jaar lag het netto inkomen nog op 43 miljoen dollar. TI dankt deze forse winstgroei aan de hoge vraag naar chips voor draadloze communicatie-apparatuur.

De winst is omgerekend 83 dollarcent per aandeel, vergeleken met 11 dollarcent per aandeel vorig jaar. Voor aftrek van belastingen en bijzondere uitgaven lag de winst zelfs op 372 miljoen dollar, ofwel 92 dollarcent per aandeel. Wall Street analisten hadden 86 dollarcent per aandeel verwacht. In het tweede kwartaal van 1998 lagen die cijfers op respectievelijk 142 miljoen dollar en 35 dollarcent.
Niet alleen de winst, maar ook de omzet van de chipgigant is gestegen. De totale verkoop van TI-producten had in de tweede periode een waarde van 2,35 miljard dollar. Vorig jaar lag dat voor het tweede kwartaal nog op 2,17 miljard dollar. Dit komt neer op een omzetgroei van 8 procent.
TI heeft de laatste tijd flink geprofiteerd van de grotere vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in modems, mobiele telefoons en andere communicatie-elektronica. Deze groei compenseerde zelfs het inkomstenverlies van TI's productietak voor geheugenchips, die het eind september aan Micron Technology verkocht voor achthonderd miljoen dollar. TI verwacht dat deze groei zich doorzet in de tweede helft van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.