Slechte halfjaarcijfers Simac bevestigd

De definitieve cijfers van Simac Techniek over het eerste halfjaar van 1999 bevestigen de problemen van de IT-dienstverlener. Het verlies bedroeg 27,3 miljoen gulden, inclusief een reorganisatievoorziening van 6,1 miljoen.

De omzet steeg wel: met 37 procent van 250,3 miljoen naar 343 miljoen gulden. Het verlies is mede veroorzaakt door een hoge goodwill-afschrijving (9,2 miljoen) en investeringen in eigen producten (8,8 miljoen). Bovendien leed Simac verlies (3,2 miljoen) op de kernactiviteiten (systeemintegratie en dienstverlening). Oorzaken hiervan zijn krimpende marges op hardware, te lage productiviteit op onderhoudsactiviteiten, projectverliezen door additionele werkzaamheden en een hoge overhead.
Simac is te hard gegroeid de afgelopen jaren. Vooral op de buitenlandse activiteiten, onder andere in Duitsland en Engeland, was onvoldoende greep. Een reorganisatie moet het bedrijf weer op de rails krijgen. Hierbij schrapt Simac zo'n 150 arbeidsplaatsen en zet het een aantal productontwikkelingsactiviteiten stop. Concreet houdt dit in dat Simac op dit moment de volgende werkmaatschappijen onderdelen geheel of gedeeltelijk gaat verkopen: ADT (modemfabrikant), Mobule Solutions (producten voor mobiele communicatie) en The industree (kabelmodems) De beoogde kostenbesparing ligt tussen de twintig en vijfentwintig miljoen gulden op jaarbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.