Euronet start toegangsdienst voor de massa

Internet-leverancier Euronet lanceert onder de naam Wanadoo een voorlopig gratis toegangsdienst voor het massapubliek. Het bedrijf wil het daarmee opnemen tegen de grootste 'providers' van Nederland; het gefuseerde World Access/Planet Internet en World Online.

Met name de eigen website ophttp://www.wanadoo.nl moet gebruikers aan Wanadoo gaan binden. Manager De Pins van het nieuwe initiatief zegt dat die pagina's "geheel zijn toegesneden op meneer en mevrouw De Vries". Hij roemt de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak van de dienst.
De nieuwe massa-provider gaat dan ook de tv-programmagegevens van de Nederlandse omroepen online publiceren om het grotere publiek aan te trekken. Die informatie moet drie dagen vooruit lopen op de uitzendingen. Overigens is de Nederlandse zoekmachine annex Internet-portaal Ilse in maart dit jaar juist gestopt met het aanbieden van tv-gegevens. Dit "onder druk van Nederlandse partijen". Ook het dagblad De Telegraaf overkwam een dergelijk conflict.
De eerste 50.000 klanten van Wanadoo in Nederland kunnen tot december gratis gebruik maken van de dienst. Vanaf begin volgend jaar geldt het normale tarief van Wanadoo dat op een relatief hoog bedrag van 240 gulden per jaar ligt. Wanadoo heeft in Europa tot op heden al één miljoen gebruikers. Het meer zakelijk gerichte Euronet telt in Nederland 60.000 klanten. De twee willen samen in Nederland 25 procent van de markt veroveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.