Aandelensplitsing Microsoft en IBM

Microsoft splitst zijn aandelen. Aandeelhouders krijgen voor elk stuk twee aandelen terug. Dit besluit komt nadat de waarde van het aandeel Microsoft het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. Gisteren schommelde de waarde van het aandeel rond de 161 dollar. Er zijn ongeveer tweeënhalf miljard aandelen in omloop.

Ook bij IBM is sprake van een aandelensplitsing. Beursanalisten verwachten dat de raad van bestuur van het concern, vandaag in vergadering bijeen, daartoe besluit. Een analist van Salomon Smith Barney schat de kansen dat het besluit tijdens deze vergadering valt op 70 procent. Het aandeel IBM steeg de afgelopen weken aanzienlijk in waarde, tot ruim 199 dollar vorige week. De verwachting van een aandelensplitsing speelde daar waarschijnlijk al een rol in. Na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal daalde het aandeel op de beurs afgelopen vrijdag fors.
IBM moet nog een horde nemen voordat het tot aandelensplitsing kan overgaan. Om het aantal aandelen in roulatie uit te breiden, heeft het concern de toestemming van de aandeelhoudersvergadering nodig. De eerstvolgende staat in april op het programma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable