Landbouwers massaal over op Internet

Onder de Nederlandse boerenbedrijven groet het Internet-gebruik de komende twee jaar snel. Dit voorspellen Agriholland, Agrotel, het Agrarisch Telematica Centrum (ATC) en Groeinet op basis van de ontwikkelingen in de sector het afgelopen jaar.

Vooral elektronische handel zal in korte tijd populair worden. Naast e-handel zal de sector Internet gebruiken voor het binnenhalen van bedrijfsgegevens, nieuws, weersvoorspellingen en managementinformatie
Volgens de vier organisaties zullen over twee jaar ruim twintigduizend landbouwondernemingen Internet voor hun bedrijfsvoering gebruiken. Vooral de grotere glastuinbouwbedrijven zullen snel vertrouwd raken met Internet. Het aantal glastuinders dat gebruik maakt van Internet zal binnen twee jaar verdubbelen. In 2001 werkt zo'n 48 procent van de grotere bedrijven in deze sector met Internet.
In de melkveehouderij zal in 2001 een kwart van de gespecialiseerde bedrijven met Internet werken. De intensieve veehouderij volgt met een iets kleiner aandeel. In de akkerbouw zijn er dan nog relatief weinig Internet-gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.