RSI treft helft professionele PC-gebruikers

Meer dan de helft van de beeldschermwerkers kampt in bepaalde mate met RSI. Het gaat dan om klachten aan nek, schouders, armen, handen en vingers. Bij een op de vijf werknemers houden die klachten ook aan na het werk.

Dit blijkt uit een vanmiddag verschenen onderzoek van de Arbeidsinspectie in opdracht van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In ons land werken ongeveer 2,6 miljoen mensen achter een beeldscherm.
Uit het onderzoek dat werd gehouden bij financiële instellingen en architectenbureaus bleken vier van de tien werknemers last te hebben van de Repetitive Strain Injury (RSI). Klachten aan nek of schouders komen in beide sectoren het meest voor. De onderzochte groep wordt overigens niet als representatief voor alle beeldschermwerkers beschouwd door de onderzoekers. De staatssecretaris heeft het rapport over de ernst en aard van RSI-klachten bij beeldschermwerk aangeboden aan de Tweede Kamer.
Vandaag is een voorlichtingscampagne gestart dat zich richt op iedereen die met een beeldscherm werkt. In het kader van deze campagne is een CD-rom ontwikkeld waarin de gevaren staan uitgelegd. Verder is een folder beschikbaar met tips voor eventuele aanpassing van werk en werkplek. Samen met de brancheorganisatie Fenit is een folder ontwikkeld die via de winkels wordt verspreid aan kopers van nieuwe computers. Verder is er een poster die aandacht vestigt op het probleem. Informatie is ook te vinden op het eigen internetadres:http://www.stoprsi.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.