Nederlandse top EDS Benelux de laan uit

De top van EDS Benelux, waaronder algemeen directeur Jan Sinoo, is opgestapt. Aanleiding is de splitsing van de organisatie in een Nederlands deel en een deel dat België en Luxemburg omvat.

De nieuwe EDS-topman Dick Brown voert momenteel een sanering uit en wil zijn bedrijf door middel van transities en kostenbesparingen soepeler op de rails zetten. Brown wil dat EDS zich in de afzonderlijke landen nadrukkelijker profileert. Daarbij moet de indeling van de organisatie minder op klantgroepen zijn gericht en meer op de landen zelf. In de nieuwe opzet zal EDS zich meer richten op het rekruteren van medewerkers voor het ontwikkelen van elektronische handelsdiensten.
Sinoo was sinds begin 1998 directeur EDS Benelux. Hij gaat per 1 juli een eigen bedrijf beginnen dat zich bezighoudt met investeren en management. Naast Sinoo gaan ook de directeuren Frans Terpstra (personeelszaken), Tom Jackson (financiën) en Anders Jacobsen (strategie en marketing) weg. Bovendien vertrekt Huib Winkel, algemeen directeur EDS Nederland, na slechts acht maanden in dienst te zijn geweest. Hij was in oktober 1998 aangesteld, maar past inmiddels niet meer in het nieuwe managementprofiel dat door Brown is opgesteld. Dat doet Jos Schoemaker, die zijn opvolger wordt, wel. Schoemaker was in 1995 marketingdirecteur van EDS in Nederland. Hij vertrok na de overname van CVI, het rekencentrum van de Nederlandse Spoorwegen, naar Indonesië en later Australië. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van overnameprocessen.
De Belg Yves Schellekens gaat EDS België-Luxemburg leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.