Mary Coleman vervangt Baan-topman Tinsley

Bestuursvoorzitter Tom Tinsley stapt op bij erp-leverancier Baan Company. President Mary Coleman neemt vanaf 1 juni de hoogste positie over. Om de zaken over te dragen, blijft Tinsley tot en met 31 juli bij Baan in dienst.

Tinsley zegt zijn taak, het herstructureren van de Baan-organisatie, te hebben voltooid. Nu wil hij 'nieuwe activiteiten buiten Baan' gaan uitbouwen. De aandeelhouders moeten de positiewisselingen in het management op 23 juni nog goedkeuren.
Coleman kwam bij Baan terecht nadat de erp-leverancier in 1997 Aurum Software kocht, een leverancier vanfrontoffice-software waarvan zij directeur was. In eerste instantie leidde Coleman de Baan Frontoffice organisatie. Vorig jaar promoveerde Tinsley haar al tot president. Nu verovert de succesvolle Amerikaanse de hoogste operationele functie bij Baan. Haar expertise op het gebied van frontoffice-software, de snelst groeiende van alle softwaremarkten, kan een belangrijke impuls betekenen voor het sinds een jaar in moeilijkheden verkerende Baan.
Hoewel oprichter en voormalig directeur Jan Baan ex-McKinsey consultant Tinsley naar het softwarebedrijf haalde, deden eerder al geruchten de ronde dat het niet botert tussen die twee en dat een machtsstrijd in het nadeel van de Amerikaan uit zou vallen. Het vertrek van Tinsley komt daarom niet als een verrassing. Jan Baan speelt naar verluidt op de achtergrond nog een rol in de bedrijfsvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.