Online-firma's weten verliezen te beperken

Online-bedrijven Real Networks, Infoseek en Xoom verliezen nog altijd geld, maar weten dat te verminderen. Zo verloor Real Networks in het tweede kwartaal slechts 270 duizend dollar, terwijl dat vorig jaar nog 2,6 miljoen dollar was.

Analisten hadden dan ook veel lagere verwachtingen uitgesproken dan de 2 dollarcent per aandeel die Real nu verloor. Bovendien steeg de omzet van het bedrijf met 85 procent van 15,1 miljoen dollar naar 28 miljoen dollar. Het grootste deel van dit verschil komt voort uit de verkoop van software-licenties. De omzet uit die tak is met 20,3 miljoen dollar voor het afgelopen kwartaal bijna twee keer zo groot als in dezelfde periode vorig jaar.
Ook Internet-portaal Infoseek leed een verlies in zijn fiscale derde kwartaal, maar wist dat te beperken. Het bedrijf stond 22,3 miljoen dollar in de min, ofwel 36 dollarcent per aandeel. Financiële experts rekenden echter op een verlies van 42 dollarcent per aandeel. Vorig jaar verloor het bedrijf nog 1,26 miljoen dollar, ofwel vier dollarcent per aandeel. Het genoemde bedrag bevat bovendien niet afschrijvingen ter waarde van 29 miljoen dollar die Infoseek in het tweede kwartaal maakte.
Online-verkoper Xoom is de derde webfirma die een kleiner verlies draaide dan algemeen werd verwacht. Xoom verloor in het tweede kwartaal 2,7 miljoen dollar, zestien dollarcent per aandeel, exclusief diverse overnamekosten. Inclusief die posten bedroeg het verlies 6,8 miljoen dollar. Analisten hadden een nettoverlies van 26 dollarcent per aandeel zien aankomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.