National Semiconductor verrast analisten

National Semiconductor heeft het eerste kwartaal van het boekjaar 1999/2000, dat eindigt op 31 maart volgend jaar, afgesloten met lichte winst. Dit heeft de financiële analisten verrast, omdat er tot nu toe van werd uitgegaan dat de onderneming in de rode cijfers zou zitten.

Bij een omzet van bijna 482 miljoen dollar (2,6 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig boekjaar) noteerde Natsemi een winst van 1,2 miljoen dollar. Daarin zijn niet de inkomsten uit de verkoop van Fairchild meegenomen. Inclusief deze post komt de winst op 47,1 miljoen dollar. Een jaar geleden moest men nog een verlies van bijna 105 miljoen dollar in de boeken schrijven.
Vorige week werd de verkoop van Cyrix aan VIA Technologies officieel beklonken. Natsemi gaat zich volledig toeleggen aan het ontwikkelen en produceren van analoge halfgeleiders. Met de enorme vlucht in draadloze communicatie biedt deze markt volgens het Natsemi-management ongekende mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.