Philips doekt Business Electronics op

Philips schrapt zijn divisie Business Electronics. De activiteiten binnen de bedrijfseenheid worden verdeeld over de divisies Consumentenelektronica en Halfgeleiders.

Volgens een woordvoerder van Philips blijven alle activiteiten gehandhaafd binnen het concern. Wel zal de operatie naar verwachting banen kosten, met name onder het management. Bij Business Electronics werken veertienduizend mensen.
Het verdwijnen van de divisie wordt aangekondigd kort na het vertrek van Roel Pieper, die verantwoordelijk was voor Business Electronics. Philips ontkent dat de reorganisatie iets met het opstappen van Pieper te maken heeft. De strategische beslissing om het bedrijfsonderdeel te integreren met andere onderdelen zit volgens het bedrijf al langer in de pen.
Als motief voor de stap stelt Philips dat de meeste van de producten die Business Electronics produceert tegenwoordig door consumenten gekocht worden. Voorbeelden daarvan zijn faxen. Met uitzondering van de digitale videocommunicatiesystemen (DVS), waaronder de productie van de zogenaamde settop boxen, zijn alle activiteiten volgens Philips profitabel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.