Versatel neemt GAK-dochter Svianed over

Versatel Telecom neemt Svianed over, de telecomdochter van GAK Holding. De uitvoerder van sociale zekerheidsregelingen had Svianed in de etalage gezet. Meer dan dertig bedrijven uit binnen- en buitenland dongen naar haar hand; uiteindelijk werd Versatel de gelukkige.

Svianed verzorgt het spraak- en dataverkeer tussen de kantoren van het GAK. Dat levert de helft van de omzet op. De andere helft komt van de externe markt met klanten als Achmea en ING-dochter Multiaccess. De totale omzet bedroeg vorig jaar 57 miljoen gulden; de winst 9 miljoen gulden. Ter vergelijking: Versatel realiseerde in 1998 een omzet van veertig miljoen gulden en een ongeveer even groot verlies.
Het GAK wilde van zijn dochter af, omdat investeringen in telecom en Internet steeds meer geld kosten. Met de inlijving van Svianed maakt Versatel in keer zijn achterstand in data- en Internetverkeer-diensten goed. Begin dit jaar haalde het telecombedrijf nog zo'n 90 procent van de omzet uit telefonie, maar de omzetverhoudingen worden nu bijna gelijk getrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.