Cap draait prijsstijging Accu-cursus terug

Cap Gemini heeft de exorbitante prijsverhoging van Accu-cursussen voor studenten teruggedraaid. Saillant gegeven is overigens dat de prijzen van het opleidingsinstituut van het voormalige Accu en dat van Cap onderling sterk kunnen verschillen.

, het Utrechts universiteitsblad, meldde eind vorige maand dat Cap Gemini de prijzen van computercursussen voor studenten per 1 mei fors had verhoogd. De prijs van een cursus Word 97 bleek bijvoorbeeld van 120 naar zeshonderd gulden te zijn gestegen, die van Windows NT van vierhonderd naar 1200 en die van een Internet-inleiding van negentig naar 450 gulden.
Door het nieuws leek de vrees bewaarheid te worden dat Cap Gemini veel meer zou gaan rekenen voor de IT-diensten van het Accu. Cap nam dit computercentrum van de universiteit Utrecht 1 april dit jaar over, na een jaar van moeizaam onderhandelen. De IT-dienstverlener waste echter zijn handen in onschuld en wees het voormalige Accu-management als boosdoener aan. De nieuwe IT-manager van de universiteit Peter Schellemans spreekt van een misverstand. Hij zegt in een vervolgartikel in hetU-Blad dat het Accu-management dacht dat er een eind zou komen aan een universitaire subsidie van een ton, waarmee de cursusgelden voor studenten zo laag gehouden konden worden, en voerde in het voorjaar de veranderingen door. Uit het artikel blijkt verder dat in opdracht van Schellemans de prijzen weer tot het oude niveau zijn teruggebracht. Cap Gemini krijgt dan betaald naar rato van het aantal cursisten.
Het opleidingsinstituut van het voormalige Accu biedt nu net als voorheen op drie niveaus cursussen aan: de externe markt met marktconforme prijzen, de universitaire medewerkers met 40 procent korting en de studenten met 40 procent korting plus universiteitsbijdrage. Opvallend is overigens dat op marktconform gebied er behoorlijke prijsverschillen bestaan met 'collega' Cap Gemini Opleidingen. Volgens een woordvoerder ligt dat aan de manier waarop de opleidingen worden gegeven. "Het Accu geeft meer klassikaal les, terwijl Cap veel cursussen op individuele basis aanbiedt, met meer docenten, en dus doorgaans duurder is." Hij verwacht dat er in het loop van het jaar een stroomlijning plaatsvindt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.