ASML ziet winst en omzet instorten

Zowel winst als omzet van ASM Lithography (Asml), producent van chipfabricage-apparatuur, zijn in de eerste helft van dit jaar fors gekelderd. De winst stortte met 94 procent in van 141 miljoen gulden naar negen miljoen gulden, terwijl de omzet 11 procent daalde van één miljard naar negenhonderd miljoen gulden.

Asml verkocht in de eerste helft van 1999 tachtig chipproductiesystemen, vergeleken met achtennegentig in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast spendeerde het bedrijf meer geld aan onderzoek: 167 miljoen gulden, tegenover 145 miljoen gulden in het eerste halfjaar van 1998.
Het bedrijf verwacht dat zijn financiële resultaten in de tweede helft van dit jaar weer zullen bijtrekken. Het totale jaarresultaat zal naar verwachting uitkomen op hetzelfde niveau als dat van vorig jaar. Toen boekte Asml een winst van 136 miljoen gulden op een omzet van 1,7 miljard gulden. Het bedrijf gaat er nu van uit dat de momenteel slappe markt voor computerchips zich later dit jaar weer herstelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.