'Kennisnet belangrijk voor IT in onderwijs'

Kennisnet kan een belangrijke impuls geven aan de invoering van IT in het onderwijs. Er is echter wel meer geld nodig dan het ministerie heeft begroot. Dit schrijft de Onderwijsraad in zijn advies aan Minister Loek Hermans van onderwijs.

De bewindsman had om de mening van de Raad gevraagd over zijn nieuwe IT-plan voor het onderwijs, dat hij vorige maand presenteerde. Hermans wil een discussie met de Tweede Kamer voeren over Kennisnet, het besloten netwerk voor het onderwijs.
Het succes van Kennisnet hangt volgens de adviesraad af van een aantal voorwaarden. Tijdige scholing van docenten is noodzakelijk. Deze opleidingen mogen niet vrijblijvend zijn. Verder is de aanwezigheid van educatieve software een belangrijk punt. Het aanbod van programmatuur is momenteel onvoldoende, omdat uitgevers wachten op de ontwikkelingen van Kennisnet. Tot slot stelt de Raad voldoende financiële middelen als derde voorwaarde. Het bedrag dat nodig is voor IT in het onderwijs, zal hoger uitvallen dan de honderd gulden per leerling die het ministerie nu begroot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.