Door Gilde ondersteund Orca heet nu Truston

Gilde IT Fund investeert tien miljoen gulden in de Nieuwegeinse Orca Groep. Dit bedrijf, dat zijn naam verandert in Truston Group NV, levert systemen voor relatiebeheer, een terrein waar analisten en investeerders veel van verwachten.

Ook is het gespecialiseerd in Oracle-technologie. Het vijf jaar oude bedrijf telt 140 medewerkers. Tot de klantenkring behoren Amsterdam Exchanges, Zilveren Kruis, Zwitser Leven en Univé Verzekeringen. Vorig boekjaar beliep de omzet in de twaalf miljoen gulden. Volgens algemeen directeur Eddy van den Berg heeft Orca nog ieder jaar de omzet weten te verdubbelen. Hij verwacht dat dit ook op gaat voor het lopende boekjaar dat op 30 juni wordt afgesloten.
De nieuwe naam Truston Group zou beter passen bij de internationale ambities die het bedrijf nastreeft. Behalve dat de markt van software voorcustomer relationship management (crm) veelbelovend is, ziet Van den Berg een gat in de markt voor een grote internationale groei die in 2003 moet uitmonden in een beursgang. "De huidige verkoop- en marketingpakketten zijn functioneel gericht. Wij willen procesgerichte crm-oplossingen aanbieden en daarmee in het buitenland succes boeken." Dat Gilde Investments fors investeert in zijn bedrijf vindt Van den Berg een teken dat deze plannen realistisch zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.