Winst Microsoft stijgt met ruim 60 procent

In het tweede kwartaal is de winst van Microsoft met meer dan 60 procent gestegen. Vooral de introductie van Microsoft Office 2000 op 10 juni dit jaar is hiervan de oorzaak geweest. Ook de nieuwe versie van Windows 98 voor PC's heeft aan de winststijging bijgedragen.

De winst van het tweede kwartaal bedraagt 2,2 miljard dollar, ofwel veertig dollarcent per aandeel. Dit was ruim boven de verwachte 36 dollarcent per aandeel. De waarde van de aandelen is de afgelopen vijf jaar gestegen met 1.440 procent, en met 51.830 procent sinds 1986, het jaar waarin het bedrijf naar de beurs ging.
De omzet uit applicaties, met name Office, en producten voor software-ontwikkeling is gestegen met 48 procent tot 2,93 miljard dollar in het tweede kwartaal. De inkomsten uit platformproducten als Windows 98 en Windows NT stegen met 32 procent naar 2,25 miljard dollar. De totale omzet steeg ruim 38 procent tot 5,76 miljard dollar.
Ondanks deze groei verwacht Greg Maffei, de financiële topman van Microsoft, dat de groei moeilijk te handhaven zal zijn door het millennium-probleem en doordat de verkoop van PC's daalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.