Nederland in top vijf concurrerende landen

Nederland blijft behoren tot de vijf meest concurrerende landen ter wereld. Maar vooral een gebrek aan IT-arbeidskrachten staat een plaats op het erepodium in de weg, zo blijkt uit 'The World Competitiveness Handbook'.

Deze uitgebreide studie van het Institute for Management Development (IMD) te Lausanne zet Nederland op een 38ste plaats als het gaat om de beschikbaarheid van IT-talent. Onderzocht werd de situatie in 47 landen. Ook de geringe belangstelling bij de jeugd voor wetenschap en techniek wordt als een zwak punt gezien, net als een gebrek aan ingenieurs en technici.
Als vestigingsland bekleedt Nederland na de VS, Singapore, Finland en Luxemburg een knappe vijfde plaats. Vorig jaar was Nederland vierde, daarvoor zesde. Japan, Frankrijk en België staan aanzienlijk lager.
Het IMD is zeer te spreken over de kwaliteit van het Nederlandse management, na de VS de beste. De ondernemingsleiding is in het algemeen marktgericht, internationaal en innovatief. Ook de financiële markten werken in Nederland prima. Het IMD publiceert zijn rapport jaarlijks en dit geldt als toonaangevend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.