Intel neemt aandeel in World Online

Intel wordt de nieuwe aandeelhouder in World Online International. Beide bedrijven willen niet zeggen hoeveel Intel in World Online investeert, maar volgens ingewijden zou het belang van 's werelds grootste processorfabrikant tussen 10 en 15 procent gaan bedragen.

Voor World Online betekent de deelname van Intel behalve een kapitaalinjectie vooral een stuk erkenning. President-directeur Nina Brink is bijzonder blij met Intel, omdat dit deuren opent die anders gesloten zouden blijven. Craig Barrett, ceo van Intel, is vandaag in Nederland om de investering rond te maken.
Nina Brink heeft nu ook het oog gericht op Amerika. Met de hulp van Intel moet dat een stuk gemakkelijker worden. Bovendien wordt overwogen samen met een Amerikaanse Internet-provider een joint venture op te richten dan wel een fusie met een andere partij aan te gaan. Brink streeft naar schaalvergroting, bij voorkeur in samenwerking met anderen.
Het contact tussen de ambitieuze Brink en Intel is tot stand gekomen via Internet-expert Avram Miller. Deze ex-vice president van Intel wordt commissaris bij World Online, terwijl Intel zelf ook nog een post in de Raad van Commissarissen verwerft. Voorzitter van deze Raad wordt Victor Bisschoff namens de Sandoz Foundation.
De Sandoz Family Foundation blijft de grootste aandeelhouder met Reggeborgh Beheer (aannemer Dick Wessels) en Nina Brink als belangrijke mede-participanten. Ook Telfort met Nederlandse Spoorwegen en British Telecom op de achtergrond heeft nog aandelen, maar dat bezit is sterk verwaterd. World Online heeft naast de strategische relatie met Intel ook allianties met Microsoft, Dell, Ziff Davis, Reuters en Oracle.
De Internet-diensten aanbieder is actief in de Benelux, Scandinavië, Frankrijk, Spanje en Italië. Recent zijn ook activiteiten in Zuid-Afrika opgestart. World Online verwacht dit jaar de grens van een miljoen abonnees te passeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.