KPN's Het Net wordt Internet-provider

KPN's Het Net biedt zijn gebruikers vanaf morgen toegang tot het echte Internet. Vanaf 25 juni moet Het Net een heuse Internet-provider zijn, in plaats van het nationaal-beperkte intranet dat het tot op heden is.

Het Net belooft onbeperkte toegang tot Internet, een eigen e-mail-adres dat ook van buiten KPN's netwerk te gebruiken is (via POP3), de optie voor een eigen homepage en persoonlijke startpagina's. Daarnaast biedt de hervormde online-dienst ruim honderd eigen nieuwsgroepen, bellen-via-het-net en faxen-via-het-net.
De gebruikers betalen deze 'nieuwe' provider een abonnementsgeld van honderd gulden per jaar. In eerste instantie wil KPN klanten lokken met een introductieprijs van 80 gulden per jaar. Die aanbieding is geldig tot 1 januari 2000. Voorlopig zal het bedrijf zich alleen richten op bestaande gebruikers, die een aanbieding van 60 gulden per jaar krijgen, en bezoekers van Het Net. Overigens wordt de verkoopafdeling voor het nieuwe Net ondergebracht bij die van publieksprovider Planet Internet, een dochter van KPN.
Het telecombedrijf meldt dat zijn Nederlandse online-dienst sinds de start in 1997 ruim 500.000 gebruikers heeft gehad. Hiervan heeft een groot deel echter de overstap gemaakt naar Internet. KPN zegt zelf dat zijn Net nu 200.000 reguliere gebruikers heeft en dat die in totaal 100.000 e-mail-adressen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.