Intel kiest Twente in University-programma

Intel heeft de Universiteit Twente (UT) aangewezen als Nederlandse partner in zijn Focus University-programma. Hieronder vallen wereldwijd 29 universiteiten, waaronder Stanford, MIT, Oxford en Cambridge, waarmee de chipfabrikant samenwerkt.

Dit meldde Intel-president Craig Barrett afgelopen vrijdag toen hij Nederland aandeed om overeenkomsten te tekenen met World Online en de Twentse onderwijsinstelling. Het Focus-initiatief van zijn bedrijf bestaat uit het beschikbaar stellen van apparatuur en het delen van informatie alsook het opzetten van samenwerkingsprojecten en onderzoeksprogramma's.
Barrett ontkende dat deze 'benoeming' van de UT gevolgen of invloed heeft op de mogelijke vestiging van een Intel-rekencentrum in Amsterdam. De keuze voor de plaatsing van dat hoofdkwartier annex ontwikkelcentrum zweeft nu nog tussen Londen en Amsterdam. De topman zei dat er binnen enkele maanden een besluit hierover wordt geveld.
De Intel-president uitte nog wel lovende woorden over de mogelijkheden van Nederland als elektronische toegangspoort voor Europa. In de begeleidende presentatie zat een Europese landkaart waarop Internet-backboneverbindingen per hoofdstad waren te zien. Daaruit bleek echter dat de grootste capaciteitslijn naar de Verenigde Staten nog altijd vanuit Londen loopt. Tot slot liet Barrett nog doorschemeren dat Intel meerdere grote Europese vestigingen niet uitsluit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.