Bedrijfsleven positief over telewerken

Telewerken maakt het mogelijk om dagelijks tienduizend mensen in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Den Haag uit de file te halen. Dit staat in de haalbaarheidsonderzoek van het Fileverdunningsplan, uitgevoerd door het Telewerkforum.

Uit een elektronische enquête blijkt dat er bij het bedrijfsleven een groot draagvlak bestaat voor deelname aan het Fileverdunningsplan. Ruim 96 procent van de ondervraagde bedrijven wil telewerken.

Het Telewerkforum en Media Plaza hebben vorig jaar het Filverdunningsplan opgesteld. De beide organisaties droegen hiermee telewerken aan als mogelijke oplossing van het fileprobleem in de Randstad.
Het plan heeft de ambitie om dagelijks 25.000 mensen uit de verkeersopstoppingen te halen. Maar gezien de nieuwe vormen van werken die nu voorhanden zijn, is tienduizend telewerkers realistischer. Het effect hiervan op de wegen is volgens het telewerkforum een verkeerssituatie als die in de herfstvakantie.
In totaal reageert 96 procent positief en 62 procent ziet geen onoverkomelijke belemmeringen in de aard van de werkzaamheden. Heel concreet acht 70 procent van de respondenten het mogelijk deel te nemen aan het plan.
De invoering van het Fileverdunningsplan neemt vier jaar in beslag.
De overheid dient volgens de haalbaarheidsstudie de kosten voor zijn rekening te nemen die voortvloeien uit het communicatieplan. De feitelijke investeringen in de telewerkplekken zullen echter uit het bedrijfsleven zelf moeten komen. De onderzoekers gaan uit van zestig miljoen gulden overheidsbijdrage en 240 miljoen gulden aan bedrijfsinvesteringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.