Kennisnet voor school goedkoper dan Internet

Kennisnet is voor de scholen goedkoper en beter dan een aansluiting op Internet. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Onderwijs is uitgevoerd.

De Tweede Kamer had naar dit rapport gevraagd om te kunnen oordelen over de wenselijkheid van Kennisnet, het gesloten netwerk voor het onderwijs. Enkele Kamerleden vroegen zich af of een gewone Internet-aansluiting een betere oplossing zou zijn voor het onderwijs. Nee dus, zo blijkt uit de studie.
Voor grotere scholen bestaat wel een financieel aantrekkelijk alternatief; een aansluiting via een kabelnet Internet Service Provider. De dekking van dit net is echter maar 30 procent en er zijn minder diensten beschikbaar dan op Kennisnet. Bijkomend probleem is dat de scholen een dure en moeilijk vindbare IT-beheerder moeten aanstellen.
Het ministerie heeft tevens de technische evaluatie door CMG van het pilotproject Kennisnet naar de Kamer gestuurd. Hieruit blijkt dat de prestaties van aanbieder Enertel voldoende zijn. Het bedrijf moet wel meer aandacht besteden aan de afhandeling van storingen, maar dit is geen bezwaar voor een definitieve gunning van het project aan Enertel. Woensdag 30 juni vergadert de kamercommissie Onderwijs over de wenselijkheid van Kennisnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.