Getronics aast op Olivetti Ricerca

Getronics voert onderhandelingen met Olivetti om Olivetti Ricerca over te nemen. Dit Italiaanse IT- bedrijf levert sofwareoplossingen aan financiële instellingen, overheid, detailhandel en de telecommunicatie-wereld.

Met de overname bouwt Getronics zijn positie in Italië uit. Er werken zo'n 550 mensen bij het in 1987 opgerichte Ricerca, dat kantoren heeft in Bari, Napels en Turijn.
De overnamegesprekken vloeien voort uit de inlijving van Wang Global. Deze netwerkdienstverlener heeft een belang van 19,9 procent in Ricerca en aasde, voordat het werd overgenomen, al op de rest van de aandelen die in het bezit zijn van Olivetti. Ricerca fungeerde voor Wang Global als ontwikkelcentrum voor oplossingen gebaseerd op Microsoft-technologie.
Wanneer deze acquisitie is afgerond, zal Getronics het overnamepad niet verlaten. Volgens een woordvoerster van Getronics Investor Relations blijft het automatiseringsbedrijf zijn ogen open houden. "Ons streven is onze positie als leverancier van softwareoplossingen te versterken en sommige geografische kaartjes verder in te kleuren, bijvoorbeeld die van onze aanwezigheid in Duitsland."
Gisteren schreef de Italiaanse krant La Republica al over de op handen zijnde transactie. De krant was getipt door vakbonden die vrezen dat de overname banen gaat kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.