Nederland heeft platform veilig Internet

De Internet Society Nederland (http://www.isoc.nl) heeft gisteren samen met overheid en bedrijfsleven de Safe Internet Foundation (Sif) opgericht. Dat platform streeft ernaar nationale en internationale Internet-leveranciers te verenigen om consumenten en hun gegevens op Internet te beschermen.

De Sif geniet de steun van de ministeries van Verkeer & Waterstaat en Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Daarnaast hebben elf bedrijven zich opgeworpen als 'oprichtend lid'. Onder die commerciële partners bevinden zich Planet Internet, Pink Elephant, Clickchoice Europe, Air Miles, het Genootschap van Informatie Beveiligers en uitgever Ten Hagen Stam. De organisatie meldt "oplossingen na te streven die daadwerkelijk moeten bijdragen tot een veiliger Internet, in de breedste zin des woords". Dit in tegenstelling tot oplossingen die niet werken.
De nagestreefde beveiliging richt zich op vier elementen. Gebruikers moeten een keuze krijgen voor het afschermen van bepaalde persoonsgegevens. Consumenten moeten beschermd worden tegen aanvallen van onder meer virussen. Kopers moeten behoed worden voor frauduleuze online-betalingsmogelijkheden. En tot slot moet de privacy van websurfers beschermd worden.
De Sif wil tegen het einde van volgend jaar ongeveer honderd internationale en vijftig Nederlandse leden hebben. Het achterliggende idee voor dit platform is afkomstig van Jan Baan, oprichter van de Veluwse softwareleverancier Baan. Zijn bedrijf ontbreekt vooralsnog op de ledenlijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable