Verlies @Home klopt met verwachting

@Home Network meldt een verlies van 7,6 miljoen dollar voor het vierde kwartaal van 1998. Dit komt neer op -zes dollarcent per aandeel, wat precies overeenstemt met de voorspellingen van financiële analisten.

Het verlies omvat echter niet de bijzondere lasten voor de diverse distributie-overeenkomsten die het bedrijf heeft met ondermeer Compaq, Dell en Cablevision Systems. @Home spreidt de betalingen aan die laatstgenoemde firma uit over een periode van 57 maanden in plaats van over twee kwartalen, zoals eerder was gemeld.
De omzet voor het vierde kwartaal steeg van 3,7 miljoen dollar in 1997 naar 19,2 miljoen dollar. Ook de verliescijfers verhouden zich gunstig ten opzichte van het voorgaande jaar. Toen stond Internet-via-de-kabelleverancier @Home nog 11,8 miljoen dollar in het rood, oftewel elf dollarcent negatief per aandeel.
Over het hele jaar haalde @Home een netto verlies van veertig miljoen dollar op een omzet van 48 miljoen dollar. In 1997 lagen die bedragen nog op respectievelijk 46,5 miljoen dollar en 7,4 miljoen dollar. Het bedrijf sloot 1998 af met 331 duizend gebruikers, wat iets hoger is dan was verwacht. De grootste concurrent Road Runner heeft momenteel 180 duizend gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable