Bod Cap op Cap niet helemaal geslaagd

Moedermaatschappij Cap Gemini SA is niet geslaagd in de opzet om 95 procent van de aandelen van haar Nederlandse dochter Cap Gemini NV in handen te krijgen. Bij het sluiten van de verlengde aanmeldingstermijn op 31 augustus bleek niet meer dan 93,3 procent van de aandelen aangemeld te zijn.

Cap Gemini SA bezat zelf 56,4 procent. Een belang van 95 procent is echter nodig om via een uitkoopprocedure bij de Ondernemingskamer overname van alle resterende aandelen af te dwingen. Grootaandeelhouder Joop van Oosterom - die het bod te laag vond - heeft zijn aandelen hoogstwaarschijnlijk niet aangemeld en houdt een belang van 6,1 procent. Voorlopig blijft Cap Gemini NV nog genoteerd aan de Amsterdamse beurs.
Desondanks spreekt het Franse bedrijf in een persbericht van een "succesvolle uitkomst van het openbaar bod". Nu er nog maar één andere aandeelhouder is - en wel de gepensioneerde Volmac-oprichter - denkt het bedrijf toch de volledige controle over het Nederlandse filiaal te kunnen uitoefenen. Cap Gemini SA wil zijn organisatie stroomlijnen om medewerkers makkelijker internationaal in te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.