EDS Nederland schrapt veertig banen

De nieuwste reorganisatie bij EDS gaat in Nederland veertig banen kosten. Het gaat om management- en overheadposities die niet meer in het nieuwe commerciële model passen. De vakbeweging en de ondernemingsraad zijn inmiddels geïnformeerd over de voorgenomen sanering. EDS Nederland telt circa 1700 werknemers.

EDS kondigde in september een versimpeling van zijn commerciële organisatiestructuur aan. De IT-dienstverlener houdt nog maar vier onderdelen over: High Value Consulting (de IT-adviespraktijk van AT Kearney), E.Solutions (elektronische handel), Business Proces Management (call centers, relatiebeheer) en Information Solutions (uitbestedingsdiensten en systeemontwikkeling). Via deze stroomlijning wil de nieuwe topman Dick Brown de achterstand van EDS inlopen op de gebieden e-handel en 'business process management'. Daarnaast biedt de nieuwe organisatiestructuur de mogelijkheid om het middenbedrijf beter te benaderen. EDS is van oudsher gericht op grote organisaties, waarbij de nadruk ligt op het binnenhalen van uitbestedingscontracten. Ook in Nederland moet de organisatie zich meer focussen op het bedenken van Internet-oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.