Zevenbergen verlaat Origin Nederland

Leen Zevenbergen vertrekt na twee jaar als directeur Origin Nederland. Hij gaat chief executive officer Robert Pickering helpen om de verdere groei en internationalisering van het bedrijf te versnellen.

Dit is een eis die moedermaatschappij Philips aan zijn IT-dochter stelt. Origin mist bijvoorbeeld een sterke positie in de Verenigde Staten. Volgens Philips is Origin, na weer winstgevend te zijn geworden, klaar om overnames te plegen.
Woordvoerder Toby Ellson ontkent dat de nieuwe rol van Zevenbergen te maken heeft met een diskwalificatie van zijn beleid. "Wie Zevenbergen kent, weet dat hij zich niet snel in een bijrol zal laten drukken. Daarbij heeft hij in Nederland een fantastische job gedaan." Ook de ondernemingsraad laat bij monde van voorzitter Willem van Haasteren weten positief te staan tegenover over de benoeming.
Zevenbergen blijft lid van de Raad van Bestuur van Origin. Hij wisselt in feite stuivertje met Joop Sistermans, die tot nu toe de internationale strategie en multinationale klanten in zijn portefeuille had. Sistermans -afgelopen voorjaar overgekomen van Akzo Nobel - wordt per direct de nieuwe directeur Origin Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-22T00:00:00.000Z Redactie Computable