Software uit VS temt Europese crm-bedrijven

Europese aanbieders van crm-software lijken langzaam maar zeker tot niche-spelers te worden gereduceerd door hun Amerikaanse concurrenten. Van de veelbelovende marktpositie die een aantal Europese softwareleveranciers enkele jaren geleden nog hadden, is weinig over. Matrix en Minihouse zijn daar Nederlandse voorbeelden van.

Toen Baan in 1996 Matrix overnam keerde het tij. De naam en het product verdwenen van de crm-markt, zeker nadat de Veluwse softwarebouwer ook de Amerikaanse crm-leverancier Aurum inlijfde en de software daarvan tot standaard verhief. Minihouse probeerde het op eigen kracht, veranderde zijn naam in Amyyon en struikelde terwijl het internationaal probeerde door te breken.
Intussen veroveren de Amerikaanse bedrijven Siebel, Oracle, Vantive (overgenomen door Peoplesoft) en Clarify (overgenomen door Nortel) de crm-markt. Hoewel zij moeite hebben om te voldoen aan de uiteenlopende eisen van de gedifferentieerde Europese markt, hebben ze zich wel ontwikkeld tot de marktleiders. De wapenfeiten van Europese crm-leveranciers in de VS zijn dermate gering dat ze helemaal geen topposities rechtvaardigen. Amyyon probeert met een team van ruim twintig verkopers nu slechts een aantal Amerikaanse deelmarkten te ontsluiten. Nederlands enige internationale crm-bedrijf aanvaardt daarmee zijn niche-positie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.