Amyyon herstart met nieuwe Internet-software

Software-leverancier Amyyon kondigde vorige week Amyyon Advance aan, een Internet-versie van zijn crm-software. Het Groningse bedrijf hoopt daarmee een moeilijk jaar van ontslagen en strategische heroriëntatie achter zich te laten.

IDC-analist Luuk Bruna: "Voor Europese begrippen zijn ze daar redelijk op tijd mee. Crm-software gebaseerd op Internet is lang niet bij iedere leverancier aanwezig." Naast Internet profileert Amyyon-oprichter Simon de Jonge het pakket als ondersteuning voor de levenscyclus die een klant bij een leverancier doorloopt en niet als verkoopsoftware.
Amyyon ontwikkelde zich in het recente verleden als belofte op de crm-markt. Kapitaalinjecties in 1997 en afgelopen zomer van in totaal bijna tien miljoen gulden financierden de productontwikkeling en groei van de organisatie. Amyyon moest een speler worden op de wereldwijde crm-markt. Dat scenario bleek te ambitieus. "Als relatief kleine partij kun je niet over de volle breedte van de markt concurreren met grote bedrijven als Siebel, Vantive en Clarify", vindt Max ten Dam, lid van de Raad van Commissarissen van Amyyon. "Nu specialiseert het bedrijf zich op kleinere deelmarkten."
"Inmiddels is de organisatie aangepast en een nieuw product ontwikkeld", zegt De Jonge. De omzet van twintig miljoen gulden over 1999 betekende een groei ten opzichte van de zestien miljoen over 1998. Volgend jaar wil Amyyon weer sneller groeien dan de markt, die elk jaar met 40 procent in omvang toeneemt. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.
Analist Bruna: "Op de Nederlandse markt is Amyyon groot en bekend en bezet het de tweede plek. Maar forse internationalisatie lijkt me voorbarig." Meespelen op de Amerikaanse markt noemt Bruna 'erg moeilijk en zelfs naïef'. "De erp-spelers zijn allemaal groot en meer dan de helft van hun klanten wil crm-software gaan aanschaffen. Ik verwacht de komende twee jaar vooral veel van de traditionele erp-bedrijven op de crm-markt", aldus de IDC-onderzoeker.
Simon de Jonge: "Er is zeker een markt voor onze branche-oplossingen in de VS." Volgens Ten Dam heeft Amyyon in de VS al een belangrijk aantal contracten in de pijplijn zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable