MKB'ers kiezen voor zekerheid in IT

Behoudende IT-dienstverleners uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) realiseren meer omzet dan hun vernieuwende collega's. Dit blijkt uit het onderzoek Innovatie en Provincie 1999 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit de CBS-studie komt naar voren dat binnen de dienstensector van het midden- en kleinbedrijf de computerservicebureaus met 70 procent de hoogste innovatiegraad hebben (het percentage bedrijven dat innoveert). De IT-dienstverleners scoren vooral hoog met de uitgaven aan eigen onderzoek. In het algemeen, zo stelt het CBS, leiden hogere innovatie-uitgaven tot een snellere omzetgroei. Dit effect is binnen het mkb het sterkst zichtbaar in de dienstensector. Dit geldt echter niet voor alle bedrijfsklassen.
Niet-innoverende computerservicebureaus bijvoorbeeld behalen een forsere groei dan hun innovatieve branchegenoten. Zelfs de werkgelegenheid groeit bij hen harder. Het onderzoeksbureau constateert dat de IT-markt in het mkb kennelijk een segment is waar nog ruimte is voor traditionele dienstverlening. Het verwacht dat deze situatie van tijdelijke aard is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable