Tulip keert eind december terug op de beurs

Tulip Computers keert op 23 december 1999 eindelijk terug op de Amsterdamse effectenbeurs. Oorspronkelijk was de verwachting dat de beursnotering in de eerste helft van dit jaar hersteld zou kunnen worden, maar het definitieve besluit werd steeds uitgesteld.

De uitgifte van circa 6,6 miljoen gewone aandelen Tulip Computers NV zal door middel van een zogeheten claimemissie plaatsvinden, waarbij bestaande aandeelhouders een voorkeursrecht hebben. De Koninklijke Begemann Groep heeft tot nu toe zo'n 13,2 miljoen gulden aan incidentele kosten gehad om Tulip weer beursklaar te maken.
Tulip ging in 1998 bijna kopje onder. Het moest zich vanwege surseance van betaling op 24 april 1998 van de beurs terugtrekken. Met financiële steun van investeerder Begemann en een forse reorganisatie, waarbij Ingram Micro de computerproductie overnam, wist Tulip het vege lijf te redden. Heel erg overtuigend gaat het echter nog niet. Het bedrijf leed over de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 3,5 miljoen gulden op een omzet van 135,9 miljoen gulden. Directeur Hans van Helden riep begin dit jaar dat Tulip aan het slot van 1999 enkele miljoenen winst zal boeken. Op basis van de traditie dat Tulip een sterkere tweede helft afwerkt, houdt de directie vast aan deze voorspelling. Wel rekent zij hierbij een buitengewone belastingbate van 3,5 miljoen gulden mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable