Weinig gemeenten hebben een 2000-noodplan

Slechts 40 procent van de gemeenten heeft een noodplan voor de eeuwwisseling klaarliggen. Dit brengt de derde 'monitor' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan het licht.

Het aantal gemeenten dat zegt noodplannen gereed te hebben, is zelfs kleiner dan in juli. "Het opstellen cq implementeren van noodplannen geeft kennelijk problemen bij de gemeenten", aldus de monitor.
Millenium-minister Van Boxtel leek bij de presentatie van zijn negende voortgangsrapportage ineens niet zo zwaar te tillen aan beschikbaarheid van gemeentelijke noodplannen. Voor kleinere plaatsen zijn ze zelfs 'niet zo aan de orde'. Gevraagd naar de achtergrond hiervan zegt hij terughoudend te willen zijn tegenover gemeenten. "Hier ga ik uiteindelijk niet finaal over. Ik kan het opstellen van noodplannen niet opleggen."
Zijn pogingen om gemeenten te activeren zijn niet bij alle lokale besturen in goede aarde gevallen, zo blijkt. Maar volgens een zegsman van het Projectbureau Millennium Overheid hebben ze wel effect gehad. De laatste monitor leert ook dat 98 procent van de gemeenten (van de 84 procent die reageerde) verwacht dat na 1 januari de dienstverlening van hetzelfde niveau zal zijn als daarvoor. 99 Procent is actief met voorlichting aan de burgerij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable