Informix boert goed en lanceert web-database

Databaseleverancier Informix heeft gisteren uitstekende kwartaalcijfers bekendgemaakt. In het tweede kwartaal boekte het bedrijf een winst van 17,5 miljoen dollar bij een omzet van 206,8 miljoen.

Vorig jaar noteerde Informix een winst en omzet van 11,3 miljoen respectievelijk 174,2 miljoen dollar. Analisten toonden zich verrast dat Informix het vermogen heeft om de groei vast te houden.
Behalve de goede cijfers ontvouwde Informix zijn Internet-strategie. Het bedrijf start vandaag in navolging van concurrent Oracle met de verkoop van een Internet-database. De nieuwe database heet 'Internet Foundation.2000' en levert grosso modo dezelfde functionaliteit als tegenhanger Oracle 8i. Het product bevat een Java Virtual Machine (JVM) en een geïntegreerde applicatieserver. Databases zijn daarmee meer geworden dan opslagplaatsen voor gegevens. Ze zijn tevens in te zetten als platform voor (Internet-) applicaties.
Het winstcijfer van 17,5 miljoen dollar moet overigens nog gecorrigeerd worden. Informix heeft in totaal voor 97 miljoen schikkingen getroffen die ten laste komen van de winst. Met de schikkingen komt een eind aan de vele rechtszaken die het bedrijf voerde nadat het wegens een dubieuze boekhouding in 1997 zijn financiële cijfers fors moest herzien.
Tijdens de presentatie van de cijfers werd Jean-Yves Dexmier definitief aangesteld als president en ceo (chief executive officer). Hij volgt daarmee Bob Finocchio op, die wel nog aanblijft als bestuursvoorzitter. Na desastreuze ontwikkelingen in 1997, toen Informix zijn Universal Server-strategie jammerlijk zag falen en het bovendien een malafide boekhouding bleek te voeren, is Finocchio de man geweest die het databasebedrijf weer op de rails heeft gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.