Microsoft koopt virtuele-PC-bouwer Kidaro

Softwareleverancier Microsoft koopt de leverancier van virtuele-pc-technologie Kidaro. De software van Kidaro wordt zo snel mogelijk opgenomen in Microsofts eigen programmatuur voor desktopvirtualisatie binnen ondernemingen. Een exact tijdstip is niet genoemd.

Microsoft slokt de bouwer van virtuele pc's Kidaro op, zeventien maanden nadat het bedrijf het eerste product op de markt bracht, Kidaro Managed Workspace. Het bedrijfje, met een vestiging in Silicon Valley en een onderzoeks- en ontwikkelafdeling in Israël, levert software voor het beheer van virtuele pc's binnen grote organisaties. De software bouwt voort op Microsofts eigen Virtual PC.

Het opnemen van Kidaro's software in de eigen producten levert klanten volgens Microsoft een aantal voordelen op. Zo zouden migraties naar het besturingssysteem Windows Vista sneller kunnen verlopen, door het verminderen van conflicten tussen programma's en het besturingssysteem. Bovendien zouden virtuele pc's eenvoudiger op Windows-desktops kunnen worden geïnstalleerd.

Virtuele images

Toekomstige gebruikers van het Desktop Optimization Pack kunnen bovendien extra geld besparen het eenvoudiger beheer van virtuele images voor de desktops binnen hun organisatie dat de Kidaro-technologie biedt. De images worden namelijk onafhankelijk van de configuratie van de individuele desktop-pc's.

De drie oprichters van Kidaro komen in dienst van Microsoft. Ook de onderzoek- en ontwikkelvestiging van Kidaro in Israël wordt door Microsoft overgenomen. Dat is niet onlogisch, aangezien Microsoft een eigen onderzoek- en ontwikkelvestiging in het land heeft. De naam van Kidaro's product wordt veranderd in Microsoft Enterprise Desktop Virtualization.

Eerdere aankopen

De overname van Kidaro ligt in het verlengde van eerdere aankopen van bedrijven die iets doen met virtualisatie. Zo kocht Microsoft anderhalve maand geleden de startup Calista Technologies. Anderhalf jaar eerder werd Softricity overgenomen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-14T11:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.