Computer Services Solutions lijft Lacis in

Computer Services Solutions (CSS) blijft maar kopen. Nu heeft het automatiseringsbedrijf zijn oog laten vallen op telecomleverancier Lacis, dat is gespecialiseerd in voice- en dataintegratie.

Daarmee haalt het Houtense bedrijf ook de door Lacis gesloten strategische samenwerkingsverbanden met Lucent Technologies en Siemens binnen. CSS betaalt de overname deels door de opbrengst van de aandelenemissie die op 19 november werd gedaan. Daarnaast geeft CSS 255.000 nieuwe aandelen uit die onderhands bij de aandeelhouders van Lacis worden geplaatst.
CSS levert vooral complete IT-oplossingen aan het midden- en kleinbedrijf. Naar eigen zeggen wil het bedrijf meer actief zijn op het groeiende gebied van voice- en data-integratie. Lacis levert telefooncentrales, netwerkproducten- en diensten, en oplossingen voor videovergaderen aan middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf telt 120 medewerkers, verspreid over Utrecht en het Belgische Zaventem. Het boekte in het gebroken boekjaar 1998/99 een winst van 6,5 miljoen gulden op een omzet van 48,6 miljoen gulden.
CSS voert al een paar jaar een zeer actief overnamebeleid. Het bedrijf maakt af en toe de indruk alles wat los en vast zit te willen kopen. Dit jaar nam het al het Haagse Regionaal Praktijkcentrum Automatisering (detachering en beheer) over, evenals de systeembeheeractiviteiten van SIG Zorginformatie en Computerij Opleidingen van IBM Nederland. Het betaalt het merendeel van de acquisties middels aandelenemissies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable