Compaq passeert HP en IBM in servermarkt

De Nederlandse servermarkt is in 1998 met 10,7 is procent gegroeid. Daarmee ligt ons land iets boven het Europees gemiddelde van 10,1 procent, aldus marktonderzoeksbureau IDC in het rapport Commercial Systems & Servers Market & Trends in the Netherlands 1998 - 2003.

De grootste groei zit in zogenoemde 'instap-servers' die vallen in de prijsklasse tot tweehonderdduizend gulden. Compaq was marktleider. Mede door de overname van Digital Equipment passeerde het Hewlett-Packard en marktleider IBM.
Wat betreft toegepaste besturingssystemen voert Unix nog duidelijk de boventoon, maar dat zal volgens het onderzoeksbureau in 2002 veranderen. Dan streeft Windows NT/2000 het open besturingssysteem voorbij. Voor de nabije toekomst stelt IDC de groei in aantallen op jaarlijks 11 procent. Door de prijsdruk op het 'instap-segment' blijft de omzetgroei achter; deze komt niet boven de 6 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-14T00:00:00.000Z Redactie Computable