Fenit wil aanpassingen in de Grondwet

Branche-organisatie Fenit heeft in een brief aan de Commissie Grondrechten in het Digitale Tijdperk verzocht een aantal aanpassingen in de Grondwet door te voeren. Volgens de federatie maken de technologische ontwikkelingen een spoedige aanpassing van de constitutie noodzakelijk.

Fenit pleit voor een bescherming van Nederlanders tegen inbreuken van buitenaf op communicatie en digitale transacties. Ook moet het grondrecht omtrent het communicatiegeheim een horizontale werking, dat wil zeggen tussen burgers onderling, krijgen. Nu zijn de grondrechten gericht tegen inbreuk van de overheid. Het komt echter ook voor dat bedrijven inbreuk kunnen maken op deze rechten. Verder wil Fenit dat elektronische communicatie onder het briefgeheim valt en dat de grondrechten ook bedrijfsgegevens beschermen. De commissie Franken komt volgend jaar met een advies over aanpassing van de Grondwet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.