IT-branche misbruikt competentiemanagement

De ICT-branche misbruikt competentiemanagement - goed inschatten en effectief inzetten van de vaardigheden van werknemers - om iedere werknemer tot een maximaal resultaat te dwingen.

Bedrijven gebruiken het slechts om het functioneren en de resultaten van het personeel te controleren, sturen en beheersen. Dit concludeert Martijn Meulenbeek in zijn afstudeerscriptie met de naam 'competentiemanagement in ICT-organisaties: bridging the competence gap.' Door dit eenzijdige gebruik van competentiemanagement hebben de ondernemingen onvoldoende aandacht voor koppeling van competenties van de medewerkers aan de strategische doelen van de organisaties.
Meulenbeek ontving vandaag de SBI-Consist Scriptieprijs 1999 voor zijn werk. De bedrijfskundige schreef zijn scriptie in opdracht van Entrance Human resources Management te Baarn. Meulenbaak concludeert tevens dat er vele verschillende visies bestaan over comptentiemanagement, waardoor het vakgebied een generieke taal ontbeert en wordt gedomineerd door kretologie. Om met competentiemanagement goed uit de voeten te komen is een IT-tool onontbeerlijk.
De prijswinnaar geeft in zijn scripte aan dat de ICT-branche het arbeidspotentieel onvoldoende benut. De meerwaarde van een divers personeelsbestand, waarin culturele en sociale verschillen bestaan, wordt niet erkend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.