Onzekerheid bij Haagse bedrijven over 2000

Eenderde van de bedrijven in de Haagse regio met een personeelsbestand tot honderd personen zegt nog geen duidelijkheid te hebben over de millenniumbestendigheid van voor hen kritische systemen.

Dit stellen studenten van de Haagse Hogeschool, die een onderzoek hebben gehouden onder 193 bedrijven in deze regio. De enquête richtte zich op hard- en software, datacommunicatie, ingebedde systemen en de ketenproblematiek.
De keten blijft de grootste bron van onzekerheid: circa 55 procent van de bedrijven heeft geen zicht op de situatie bij leveranciers en afnemers, terwijl die wel van belang is voor hun eigen continuïteit. Over cruciale ingebedde systemen zijn twee op de vijf ondernemers onzeker. Voor hardware, software en datacommunicatie gaat het om achtereenvolgens 31, 26 en 27 procent.
Het Millennium Platform, dat de onderzoeksresultaten naar buiten brengt, tekent daarbij aan dat ze zijn gebaseerd op enquête- antwoorden, waarvan de juistheid niet is gecontroleerd. Of het verwacht dat het in werkelijkheid wel zal meevallen, of dat het juist veel erger zal zijn, vermeldt het platform niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable