Kindertehuizen gaan het Internet op

De kindertehuizen gaan het Internet op. Het Nationaal Fonds Kinderhulp gaat vanaf 5 februari a.s. in kindertehuizen 600 nieuwe PC's plaatsen. Doel van deze actie is de integratie van de ruim 6000 tehuisbewoners met de gewone jongeren te bevorderen.

Zeker in het razendsnel voortschrijdende informatietijdperk is dat hard nodig, aldus het fonds.
Belangrijk is dat deze groep geen kennisachterstand oploopt ten opzichte van hun leeftijdgenoten die er thuis via de familiecomputer op los internetten. Het fonds schakelde het kindercommunicatie- en -reclamebureau Keesie in om deze jongeren ook daadwerkelijk aan het internetten te krijgen. Het bureau doet momenteel onderzoek naar de Internet-kennis en -ervaring van de doelgroep.
Gewerkt wordt aan een software-lespakket, dat de vorm krijgt van een adventure. Met dit spannende ruimte-avontuur kunnen de deelnemers spelenderwijs Internet-kennis opdoen. Ook wordt er een digitale ontmoetingsplek onder de naam Roof gemaakt. Hier kunnen uit huis geplaatste jongeren chatten met thuiswonende jongeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.