Eneco beroept zich op onmacht in lijnen-zaak

Eneco probeert uitstel te krijgen van de plicht Internet-provider Superweb het afgesproken aantal lijnen aan te bieden. Het Rotterdamse energiebedrijf hoopt dit donderdag 30 december in een kort geding te bewerkstelligen. Ze beroept zich op onmacht. De gevraagde lijnen zijn pas te leveren, als KPN voldoende capaciteit biedt voor interconnectie.

Op 13 augustus sloot Superweb met Eneco een contract af voor telecommunicatiecapaciteit. Eneco zou per 1 december 48 x 2 MB capaciteit (1429 lijnen) leveren. In de tussentijd had Superweb een groot aantal abonnees geworven. Die kwamen af op de aanbieding voor een vast bedrag te kunnen Internetten zonder telefoontikken verschuldigd te zijn. Superweb voelde zich ernstig belemmerd in haar bedrijfsvoering. De abonnees kunnen in sommige delen van het land nagenoeg geen verbinding krijgen met Internet.
De rechter stelde vorige week donderdag de Internet-provider in het gelijk. Als Eneco verzuimt haar verplichtingen na te komen, volgt een boete van 1 miljoen gulden per dag tot een maximum van 50 miljoen gulden. Eneco probeert morgen die dwangsom van tafel te krijgen. Het bedrijf zegt bij het sluiten van het contract niet te hebben geweten dat KPN niet voldoende interconnectie biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable