IT blijft probleem Sociale Dienst Amsterdam

De Sociale Dienst Amsterdam kampt met grote computerproblemen. Ondanks jaren van voorbereiding rammelt het op diverse terreinen van de automatisering aldaar.

Dit blijkt uit een zwartboek dat medewerkers van de gemeentelijke sociale dienst met steun van de AbvaKabo en de OR hebben opgesteld. Door deze problemen is de reorganisatie van de dienst een drama geworden.
In 1997 zou voor alle personeelsleden de functieomschrijving veranderen. De nadruk kwam daarbij op dienstverlening te liggen met een grote mate van zelfwerkzaamheid. Het nieuwe computersysteem vertoont echter zoveel mankementen dat er van de vereiste ondersteuning weinig terecht komt.
Abva Kabo-bestuurder T. Gerritsma verwijt de leiding van de dienst een gebrek aan sturing. Men laat de zaken op zijn beloop. "Medewerkers moeten zelf maar zien hoe ze hun werk tot een goede einde brengen", aldus Gerritsma. Als klap op de vuurpijl vertrekt per 1 maart het hoofd personeelszaken, mevr. Sijm, wegens conflicten met de directie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.