Detron Systems moet opnieuw reorganiseren

Detron Systems Services in Huizen (NH) moet opnieuw reorganiseren. In een poging de kostenstructuur en de efficiency te verbeteren zullen 70 van de 170 arbeidsplaatsen worden geschrapt. Binnen Detron zullen 20 medewerkers worden herplaatst. Aan 50 mensen zal een outplacement regeling worden aangeboden.

De sanering treft een voormalig onderdeel van Lucent, waar al eerder werd gereorganiseerd. Deze Amerikaanse telecommunicatiegigant verkocht begin 1998 haar vestiging in Huizen aan Detron en Neways. De oude Philips/AT&T-fabriek rendeerde al jaren slecht. Neways nam de fabriek over en Detron de onderhoudsafdeling. Beide partijen maakten toen met de vakbonden de afspraak dat er over een periode van drie jaar geen gedwongen ontslagen zouden vallen. Het lijkt erop dat Detron-baas George Banken deze afspraak anders interpreteert dan de bonden.
Onlangs besloot Detron haar belangen op gebied van industriele automatisering aan het zittende management te verkopen. De onderneming uit Heeswijk Dinther wil zich volledig concentreren op telecom-dienstverlening.
De Detron Groep verwacht dat het tweede halfjaar licht boven verwachting zal worden afgesloten. Van enige terughoudendheid in de markt, zoals door sommige collega beursfondsen is gerapporteerd, heeft Detron geen last gehad. Op verzoek van diverse klanten heeft Detron voor de komende eeuwwisseling een 'Millennium Force' van 235 mensen klaar staan. Een aantal opdrachtgevers heeft gevraagd om actieve ondersteuning, bij eventuele problemen met hun netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.