A2000-abonnees dupe van migratie naar Chello

Internet-abonnees van het deze zomer door UPC overgenomen A2000 lijken de dupe te worden van gedwongen migratie naar UPC's eigen Internet-provider Chello. Dit stelt de A2000 Gebruikers Vereniging Kabelinternetters (Agvk).

Zo zou Chello concrete plannen hebben om de upstream snelheid voor de Internet-gebruikers te verlagen naar 128 kilobit/seconde, waardoor het versturen van mail, surfen, downloaden, ICQ en het posten in nieuwsgroepen, aanzienlijk vertraagd zou worden. Ook zouden de abonnees nieuwe, minder duidelijke, email-adressen krijgen, die door UPC zonder inbreng van de gebruiker worden gegenereerd. Dit leidt volgens de Agvk tot onverwachte kosten voor de abonnees, die hun relaties op de hoogte moeten brengen en hun briefpapier en visitekaartjes moeten aanpassen.
Voorts is de Avgk verbolgen over de communicatie met UPC/chello. De vereniging stelt: "Ondanks toezeggingen van UPC, om overleg te zullen voeren met de Agvk en rekening te houden met de wensen van de gebruikers, heeft de migratie tot verbazing van de Avgk reeds een aanvang genomen. Eind deze week krijgen alle A2000 Power abonnees een brief van UPC/Chello waarin de migratie wordt aangekondigd. Zij worden voor de keuze gesteld: overgaan naar Chello en minder 'waar' voor hetzelfde geld of opzeggen en het kabelmodem inleveren."
De Agvk (http://agvk.a2000.nl) vermoedt dat individuele abonnees naar de rechter zullen stappen wegen wanprestatie/contractbreuk. Ook de Agvk zelf sluit een gang naar de rechter niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.