ICT-uitgaven in 3 jaar meer dan verdubbeld

Van 1995 tot 1998 zijn de uitgaven voor ICT en ICT-diensten reëel meer dan verdubbeld tot 5 miljard gulden plus 2 miljard voor software, zo stelt het CBS in een nieuw rapport, getiteld 'De ICT-markt in Nederland 1995-1998'. Daarmee presteert de ICT-sector volgens het CBS bovengemiddeld.

De uitvoer van in Nederland vervaardigde ICT-goederen is tijdens de periode 1995-1998 gestegen van 8,2 naar 11,1 miljard gulden. De invoer van ICT-goederen is in 1998 vijf keer hoger dan de Nederlandse productie.
Binnen de ICT-sector vertonen de branches van de ICT-diensten (telecommunicatie en computerservices) de grootste groei. Dit uit zich niet alleen in de groeicijfers van de productiewaarde maar ook in die van de bruto toegevoegde waarde en het arbeidsvolume. Bij de uitgaven aan computerdiensten blijkt dat de zakelijke diensten en transport in waarde de grootste afnemersgroep vormen binnen de economie.
Nederland is volgens het CBS een distributieland voor ICT-goederen. In 1998 werd voor bijna 70 miljard gulden aan ICT-goederen ingevoerd, waarvan ter waarde van bijna 56 miljard gulden bestemd was voor wederuitvoer. Ruim 80 procent van die wederuitvoer had de EU als bestemming.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable